Post 1.3.2 Bugs here

Find any bugs in 1.3.2? Post them here.

------------------
Being a Mac user is like being a Navy Seal: a small, elite group of people with access to the most sophisticated technology in the world, who everyone calls on to get the really tough jobs done quickly and efficiently.
------------------
Please use the Search Feature before posting
EV Nova FAQ | Thread Beginnings | EV Survival Guide | Nova Walkthrough | Gameplay FAQ | Quick Fixes | How to Make a Pilot Log

sorry, this is a bug, didn't mean to make it it's own topic, wrong button i guess. Well, i'm running uplink on a PowerBook G4, 667, 512, etc, etc, and panther. The problem that i found was that in trying to connect to anything where a such as a gateway, all i get is a white screen, nothing else, same with the gameplay graphics, maybe it's a panther thing, but i didn't have the problem with version 1.3.1, and i really want to be able to use the enhanced features of 1.3.2

------------------

Quote

Originally posted by crispy2011:
**sorry, this is a bug, didn't mean to make it it's own topic, wrong button i guess. Well, i'm running uplink on a PowerBook G4, 667, 512, etc, etc, and panther. The problem that i found was that in trying to connect to anything where a such as a gateway, all i get is a white screen, nothing else, same with the gameplay graphics, maybe it's a panther thing, but i didn't have the problem with version 1.3.1, and i really want to be able to use the enhanced features of 1.3.2

**

I'm sorry, Panther is an incomplete and unsupported operating system. Nothing will be done at this time to remedy this problem.

-J

------------------
Being a Mac user is like being a Navy Seal: a small, elite group of people with access to the most sophisticated technology in the world, who everyone calls on to get the really tough jobs done quickly and efficiently.
------------------
Please use the (url="http://"http://www.ambrosiasw.com/cgi-bin/ubb/search.cgi?action=intro&default;=26")Search Feature(/url) before posting
(url="http://"http://www.ambrosiasw.com/cgi-bin/ubb/forumdisplay.cgi?action=topics&number;=30&SUBMIT;=Go")EV Nova FAQ(/url) | (url="http://"http://www.ambrosiasw.com/webboard/Forum26/HTML/008628.html")Thread Beginnings(/url) | (url="http://"http://www.evula.com/survival_guide/")EV Survival Guide(/url) | (url="http://"http://home.attbi.com/~slagblah/walkthrough/")Nova Walkthrough(/url) | (url="http://"http://www.ev-nova.net/faq/")Gameplay FAQ(/url) | (url="http://"http://home.attbi.com/~slagblah/evn_fixes.html")Quick Fixes(/url) | (url="http://"http://home.attbi.com/~slagblah/pilotlog.html")How to Make a Pilot Log(/url)

What does 1.3.2 fix? The read me file didn't offer much details there.

------------------

Quote

Originally posted by crispy2011:
< snip>

If you want to stay in OSX, restart into OS 10.2 or OS 10.1 and see if it runs.

------------------
(url="http://"http://forums.macgamer.net/index.php?act=ST&f;=3&t;=109")All about Love(/url) (url="http://"http://forums.macgamer.net/index.php?act=ST&f;=5&t;=147")Uplink addicts?(/url) (url="http://"http://forums.macgamer.net/index.php?showtopic=192")MacWorld Expo(/url) (url="http://"http://forums.macgamer.net/index.php?act=ST&f;=3&t;=109")Why the truth really counts(/url) (url="http://"http://forums.macgamer.net/index.php?showtopic=142")Eco Failure(/url)
(url="http://"http://www.macgamer.net")MacGamer.net(/url) | (url="http://"http://forums.macgamer.net/")Discussion Board(/url) | (url="http://"http://forums.macgamer.net/index.php?showforum=21")Reviews(/url) | (url="http://"http://www.macgamer.net/games.html")Games & Guides(/url) | (url="http://"http://forums.macgamer.net")Visit the Village!(/url)

I dont know if this is a fixed bug (I cant find out at all now).

I got cought hacking into a bank in the game (using my agent name I used when I hadnt regestered the game). Some features of the regestered user were available (Max unregistered uplink user rating lifted for example and all equip. could be used) but I couldnt get any missions for ARC/Armour (or whatever it is), couldnt use the stock market and others I probibly didnt find. I started a new file and could use these.

What was going on. πŸ˜• πŸ˜• πŸ˜•

------------------
Now the Proud (well sort of) leader of the Pineapple Mafia name in games is {PM} I$hbu

I still can't use my Logitech mouse in MacOS 9.2.2. I can move the pointer around but I can't click on anything.

------------------

I had this problem in the last version, but I never posted about it. After I reach the maximum Uplink rating for unregistered users, I get an email about once every four hours saying that I've reached the maximum rating. It's not harmful at all, just a minor inconvenience.

athomson: Logitech mice don't seem to work with Uplink. If you have another mouse, use it for the time being.

------------------
(url="http://"http://www.evula.org/dragoon/")D(/url)o not meddle in the affairs of dragons, for you are crunchy and taste good with ketchup.
(url="http://"http://www.evula.com")com(/url) | (url="http://"http://www.evula.net")net(/url) | (url="http://"http://www.evula.org")org(/url)

Quote

Originally posted by Admril Delga:
**I dont know if this is a fixed bug (I cant find out at all now).

I got cought hacking into a bank in the game (using my agent name I used when I hadnt regestered the game). Some features of the regestered user were available (Max unregistered uplink user rating lifted for example and all equip. could be used) but I couldnt get any missions for ARC/Armour (or whatever it is), couldnt use the stock market and others I probibly didnt find. I started a new file and could use these.

What was going on. πŸ˜• πŸ˜• πŸ˜•

**

Thats normal. Nothin new.

------------------
CΕ™mPuter_MaN-Hacks-
the_Uplink.._)0fjkIneter(Wa
rning:! Error with Server)
Conection Terminated By

Quote

Originally posted by roiegat:
**What does 1.3.2 fix? The read me file didn't offer much details there.
**

For a full list of changes, see this thread.

Quote

Originally posted by Admril Delga:
**I dont know if this is a fixed bug (I cant find out at all now).

I got cought hacking into a bank in the game (using my agent name I used when I hadnt regestered the game). Some features of the regestered user were available (Max unregistered uplink user rating lifted for example and all equip. could be used) but I couldnt get any missions for ARC/Armour (or whatever it is), couldnt use the stock market and others I probibly didnt find. I started a new file and could use these.
**

This is due to some changes between 1.3.1 and 1.3.2.

Quote

Originally posted by athomson:
**I still can't use my Logitech mouse in MacOS 9.2.2. I can move the pointer around but I can't click on anything.

**

The solution to this is to uninstall the Logitech MouseWorks software.

Quote

Originally posted by -esw-dragoon_77:
**I had this problem in the last version, but I never posted about it. After I reach the maximum Uplink rating for unregistered users, I get an email about once every four hours saying that I've reached the maximum rating. It's not harmful at all, just a minor inconvenience.
**

This is not a bug. It is there to remind you why you aren't progressing any farther in the game.

-J

(edit-added multiple responses)

------------------
Being a Mac user is like being a Navy Seal: a small, elite group of people with access to the most sophisticated technology in the world, who everyone calls on to get the really tough jobs done quickly and efficiently.
------------------
Please use the (url="http://"http://www.ambrosiasw.com/cgi-bin/ubb/search.cgi?action=intro&default;=26")Search Feature(/url) before posting
(url="http://"http://www.ambrosiasw.com/cgi-bin/ubb/forumdisplay.cgi?action=topics&number;=30&SUBMIT;=Go")EV Nova FAQ(/url) | (url="http://"http://www.ambrosiasw.com/webboard/Forum26/HTML/008628.html")Thread Beginnings(/url) | (url="http://"http://www.evula.com/survival_guide/")EV Survival Guide(/url) | (url="http://"http://home.attbi.com/~slagblah/walkthrough/")Nova Walkthrough(/url) | (url="http://"http://www.ev-nova.net/faq/")Gameplay FAQ(/url) | (url="http://"http://home.attbi.com/~slagblah/evn_fixes.html")Quick Fixes(/url) | (url="http://"http://home.attbi.com/~slagblah/pilotlog.html")How to Make a Pilot Log(/url)

(This message has been edited by Jericon (edited 07-01-2003).)

Problems with IRC..

Connnection doesnt get past Checking Ident.

Could this be due to OSX's firewall?

Also, many graphical glitches when opening IRC client
- IRC doesnt fill up the entire window, so parts of the background cover up parts of the users box, and text entry field.

------------------
-=Aeon=-

I'm not sure if this is a bug, or an incompatibility issue ...

I've had some trouble with LANs since I upgraded. Sometimes when I run LanScan and LanProbe, nothing at all shows up, except the initial router or modem. If I log out and then in again, sometimes the programs work correctly.

The reason I think it's posssible that this is an incompatibility issue is that I happen to be working on a "challenge" file from modlink just now. (This is a lot of fun, by the way). I didn't start the LAN part of the challenge until after I upgraded, so I'm not sure how much of the problem comes from the challenge user file, and how much from the program.

It's intermitant, so it's hard to test rigorously.

------------------
r

I ran into this same problem with LAN scan & LAN probe on the challenge missions you pointed me to - they're great πŸ˜„ I updated yesterday or the day before and just started the challenge missions today. I'd never experienced this problem before starting the challenge mission πŸ˜•

------------------
Jump HIGH & Swing HARD!!

Here's a bug I found in 1.31 but didn't get fixed in 1.32.

When the ARC job comes up to frame the head tech at Arunmor (sp?), I go ahead, try to crack into the bank, change the logs to frame him. About 12 Uplink hours later I check the news to see Whatever Bank was hacked into. Then the news has a post about the Feds taking down the guy I framed in a 'dawn raid'. Funny thing - I was expecting something a little more out-of-the-ordinary. The news post looked like any other 'Hacker taken down' post. Nothing about Arunmor.

Anyway, I respond to the email from ARC. Response says the dude doesn't look like he's been framed. Yeah, whatever.

Killswitch

Quote

Originally posted by qball:
**I ran into this same problem with LAN scan & LAN probe on the challenge missions you pointed me to - they're great πŸ˜„ I updated yesterday or the day before and just started the challenge missions today. I'd never experienced this problem before starting the challenge mission πŸ˜•

**

Hmm. It may be the challenge usr file then. I'll have to see if I can duplicate the effect with a Mac native file.

(Those LANs are tricky enough without adding software weirdnesses <grin> ).

I have another possible bug (in the same game, so I need to see if I can duplicate it with another user file) ... sometimes when I am deleting a series of logs, the log-deleter program suddenly shuts down and I have to load it again. very annoying when I'm trying to work quickly.

------------------
r

I experienced the same LAN problem immediately after I upgraded and I wasn't doing a challenge mission. I didn't have problems probing or scanning but, I did have trouble with the connect button. After opening all of the locks, sometimes the Main Server would let me connect and sometimes not. The button would act like I was trying to connect to a terminal which, was connected to a different modem.

------------------

Quote

Originally posted by athomson:
**I still can't use my Logitech mouse in MacOS 9.2.2. I can move the pointer around but I can't click on anything.

**

This is because of the LogicTech mouse drivers; try disabling them.

------------------
Andrew Welch / el Presidente / Ambrosia Software, Inc.
Some people's minds are like cement: all mixed up and permanently set...

I have been having a problem with 1.3.2 and some downloaded LANs. I have recently been experiencing some system instability recently so when running on high CPU loads or high system bus loads.... the system would lock. I fixed this problem, but each crash would corrupt the LAN information in my user file, crashing Uplink whenever I try to connect to a LAN I had previously connected to....

Odd...

A clean user file, a bank hank later, and I can go into the LANs just fine... haven't had a problem since my lockups stopped. However, this might cause a problem for others in the future.

------------------

This isn't really a bug, but I thought I should post it somewhere (or would this be better emailed to someone?).

I just was looking at the Register Uplink app, and it says in the opening screen that Uplink is $29.99. The website claims it is $25 (I believe the web site).

In any case, it might be a good idea to fix this in any future releases.

------------------
"Always listen to the experts. They will tell you what can't be done, and why. Then do it."
- The Notebooks of Lazarus Long
There are things more annoying than using MS Windows... but I can never remember what they are.
-Me

(oops)

(This message has been edited by (tA)Kane (edited 07-03-2003).)

Log in to reply