question about the map editor

When I'm making a map the tiles, objects, and characters all seems to be in line. But when I test the game, the tiles are always two spaces to the right. For instance, if I want a path leading up to an object, the object always appears to the left of the path. Is this a glitch in Coldstone or in my copy of it?

------------------

Are you setting your tile size and movement tile sizes when you create the map to match your graphics?

------------------
Just pimpin' my (url="http://"http://homepage.mac.com/dampeoples/iblog/dampeoples")scandalous stories(/url),(url="http://"http://homepage.mac.com/dampeoples/damcam.html")voyeur cam(/url), (url="http://"http://homepage.mac.com/dampeoples/Sterling/Menu19.html")stuff(/url), (url="http://"http://homepage.mac.com/dampeoples/artlinks/stuff.html")art tutorial links(/url), and (url="http://"http://market.renderosity.com/softgood.ez?Who=dampeoples")Sweet Sounds(/url)

I remember I had this exact same thing happen to me when I was in the CGE newbie stages. Ahh, the memories.

Anyway, this is easily fixable. You are probably using the graphics that come with the game, right? When creating a new map, and it asks you the dimensions for the map, movement tiles, and ground tiles, set the ground tiles to 96 by 96. I believe that will solve your problem if I'm not mistaken.

Good luck with your game!

------------------
I'm not laughing at you,
I'm laughing with you in
mind

Or could it have something to do with the colission sphere not being centered? Or too big maybe?

------------------

Thanks OgreBob. It works fine now.

------------------

No problem buddy.

------------------
I'm not laughing at you,
I'm laughing with you in
mind

Log in to reply